Școala Gimnazială Nr.4 Sibiu, este amplasată pe strada Spartacus nr.4-6 din cartierul Trei Stejari, având 2 corpuri de clădire.
În anul școlar 2007/2008 unitatea școlară a fost cuprinsă într-un program de reabilitare generală.
In anul scolar 2019/2020 unitatea școlară funcţionează în două schimburi – gradinita, clasele pregătitoare, I-IV, precum si clasele a VIII-a în schimbul de dimineaţă, iar clasele a V-a A,B,C,clasele a VI-a A, B,C, clasele a VII-a A, B, în schimbul de dupa-amiaza.

In anul scolar 2020/2021 unitatea scolara va functiona in doua schimburi – gradinita, clasele pregatitoare, I-IV, precum si clasele a VIII-a in schimbul de dimineata, clasele a V-a VI-a,VII-a, vor functiona in schimbul de dupa-amiaza.

Cele doua grupe de gradinită care fac parte din structura școlii, functioneaza cu program normal de 4 ore de la ora 8-12 în schimbul de dimineata.
Școala Gimnazilă Nr.4 Sibiu dispune de secţie română și secţie germană, cadre didactice titulare și calificate la ambele secţii.
Elevii au posibilitatea să studieze 2 limbi străine, limba engleză și limba germană și să dobândească de mici competenţe digitale, scoala dispunând de cabinet de informatică.
Unitatea dispune de asemenea de cabinet medical și stomatologic, de curte interioara cu teren de sport si sală de sport, precum si spaţiu verde.
Siguranta elevilor și a cadrelor didactice se face prin sistemul de monitorizare video, iar accesul în unitate se face doar prin intermediul cartelelor de acces și a interfonului.

Conform Planului de școlarizare propus de către unitatea școlară, în anul școlar 2021/2022, la clasa pregătitoare vor funcţiona un nr.de 4 clase pregătitoare, după cum urmează:

– 3 clase pregătitoare secţie română cu un nr. de 66 locuri,

respectiv 22 locuri/clasă;

– 1 clasă pregătitioare de secţie germană cu un nr.de 22 de locuri.

PLANUL DE SCOLARIZARE – NUMARUL DE CLASE – CLASA PREGATITOARE 2021-2022

A DOUA ETAPA DE INSCRIERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE